BENVINGUT A D'ORÍGENS

Top Menu

FAQ's

Necessites ajuda en algun aspecte?

Aquí trobaràs algunes de les preguntes més freqüents i de ben segur que trobaràs la resposta.

Si no és així, no et preocupis i contacta amb D’Orígens a través del formulari que trobaràs a la pàgina de Contacte, o mitjançant un correu electrònic a hola@dorigens.org.

PREGUNTES

Els packs inclouen tot el necessari per a poder viure l’experiència gastronòmica?

Dins els packs hi trobaràs tot l’indispensable per a poder gaudir de l’experiència on i quan vulguis amb l’excepció d’un tema condicionant: els packs que inclouen begudes necessiten o bé gel per a poder refredar-les, o bé refrigerar-les prèviament.

El pack m’ha arribat en mal estat. Què puc fer?

Si t’ha arribat en mal estat comunica’ns-ho i gestionarem la devolució i procedirem a l’enviament d’un nou pack sense cap cost.

Quina durada tenen els productes dels packs gastronòmics?

Al tractar-se de productes alimentaris i per tal de que aquests conservin l’alta qualitat que es mereixen, el pack no té un llarg període de vida útil. Es recomana el seu consum abans de XX. o comprovar la data de caducitat dels productes que conté el pack.

Com s’han de conservar els packs gastronòmics?

Els packs s’han de conservar en un lloc fresc i sec, sense canvis bruscos de temperatura, per així evitar que pugui deteriorar-se tant el pack com els productes que inclou.

Les taxes estan incloses dins el preu dels packs gastronòmics?

Sí, el preu indicat a la botiga és amb l’IVA inclòs.

Quin és el preu de l’enviament?

L’enviament és gratuït al tot Espanya península. El cost del preu a altres territoris el podràs consultar durant el procés de compra.